>Commodore 64

>


För er som var med på sent 80-tal tidigt 90-tal vet att C64an var speldatorn nummer ett! Jag hade inte en egen men det gjorde inte så mycket då i princip alla andra polare hade en.

Det finns många nostalgiker runt o i världen och internet-siterna om dessa gamla speldatorer är många. 2001 kom det ett program som nu blivit uppdaterad och finns tillgänglig i en ny version för Nokias Series 60 och series 80 mobiler som emulerar den klassiska C64an på mobilen. Programmet heter Frodo och är gratis att ladda ner. Det följer med tre spel (Grid Runner, Mutant Camels och Red Runner). Lägger ni en donation till utvecklaren av programmet kommer ni även att kunna använda er mobils rörelsesensorer till att styra spelen.

Tänk er att återuppleva de klassiska dagarna av ik2:


Så vill ni uppleva lite nostalgi på en minimal mobilskärm beger ni er till Frodos hemsida och laddar ner programmet.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera