>Vestax 06 mod

>

Den här killen har modifierat sin Vestax 06:a till att agera MIDI-kontroller. Som det ser ut på videon fungerar den som en vanlig fader med av och på av musiken men även som en MIDI-pitchslider för ljudet. En cool idé till alla som är inne på att använda skivspelaren som ett instrument. Nu kan man använda olika toner och justera dem i realtid för att spela melodier med sin mixer. Till detta krävs dock att skivspelaren kan ta emot MIDI för att justera pitchen på det som spelas, precis som Controller One i videon. Eller om man använder sig av en MIDI kontroller. Men då förlorar hela idén lite av sin charm…

Eller man och man, detta är ett hobbyprojekt som vi antagligen inte kommer att få se ute i handeln men en rolig idé ändå. Får se om Vestax (eller någon annan) hoppar på idén och släpper den som en komersiell produkt till slut. De har ju satsat på inte minst speciella saker ibland:

Vestax Guber:Vestax Controller One, vilken han förövrigt använder i videon:


Eller Vestax QFO:

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera