>Serato 1.9

>


Nu är Serato version 1.9 äntligen släppt!

Eftersom det är en .0-release innehåller den extra mycket funktioner utöver buggfixar.

En ny funktion är den inbyggda samplern, ”SP-6”. Nu kan man lägga in 6 olika samplingar som kan triggas från keyboardet eller via MIDI. Samplern har ingen tidsbegränsning utan kan användas till hela låtar om så önskas. Detta leder till att de kan användas som extra kanaler utöver de två virtuella spelarna. Dock saknar dessa pitchkontroll så man får benda med den spelare man spelar för tillfället. Lite trixande men det ska fungera relativt smidigt.

Samplern kan tilldelas antingen vänster eller höger kanal eller i en mix på båda kanalerna. Alla eventuella loopar och cuepunkter är aktiva äver i samplern. Är det någon som har köpt det nya interfacet, SL-3, så kan ni routa samplern via aux utgången på interfacet. Detta är i princip en nödvändighet för att få samplern att fungera tillfredställande.

Utöver samplern kan jag nämna ”Live Feed”. Det är en funktion som gör att man kan sampla och få det inspelade materialet att dyka upp på vänster eller höger spelare i realtid för direkt manupilation.

Alltså spela in publiken eller MC’n från mic eller annan källa och scratcha eller spela upp det direkt. Vet inte riktigt vilken nytta denna funktion fyller men gör man ett showcase kan det vara effektfullt.

En tredje funktion är ”Loop Roll”. Den fungerar så att du lägger en loop i realtid och Serato loopar segmentet direkt. I bakgrunden, utan att höras, fortsätter låten och när du släpper loopen återtas uppspelningen som om du inte loopat låten alls. En riktigt rolig funktion och jag har testat den ett tag nu. Går att göra riktigt snygga saker med den. Styrs även den via MIDI om man vill det.

Pioneers mixers har en liknande funktion sen tidigare men den fungerar inte lika smidigt samt att man inte kan byta loopens längd när man väl loopat vilket fungerar utmärkt i Serato.

Vill ni läsa hela infon om releasen och ladda ner den från Seratos hemsida finns den här!

Vill ni skippa releaseinfon och bara ladda ner filen direkt kan ni göra det här nedan:

Windows klicka här!

Macintosch klicka här!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera