>Korg Nanopad

>
Jag har precis inhandlat en Korg Nanopad. Det är en smidig liten MIDI kontroller. Som namnet antyder handlar det om en kontroller med gummiknappar som man t.ex. kan spela trummor på eller trigga samplingar med.

Jag inhandlade den främst för att använda tillsammans med Serato för att trigga cuepunkter och loopar/loop rolls men även för att trigga de samplingar man nu mer kan lägga in i Serato.

Har provat den ett tag och måste säga att den fungerar ypperligt bra! Nanopaden består av 12 tryckkänsliga pads där känsligheten för varje pad kan ställas in manuellt. Dessutom är dessa 12 pads indelade i 4 olika banker som totalt ger 12*4 pads att använda. Det är mer än nog för att kunna tilldela det jag vill i Serato. Den passar perfekt vid sidan om mixern utan att ta upp onödigt stor plats.

Utöver padsen har den även en X/Y pad som jag antar kan användas för olika effekter likt en Kaoss pad. Dock har jag ingen användning för den i Serato men använder man sig av t.ex. Ableton för att producera musik kan jag tänka mig att den kommer väl till pass.

Hursomhelst, om ni är ute efter en liten smidig MIDI kontroller rekommenderar jag denna. Passar iaf. mina behov perfekt!


Korg har även släppt en Nanokey och en Nanokontrol. Har man inte stora krav på ett fullstort MIDIklaviatur och en MPC kan Nanokey och Nanopad vara ett alternativ. Kombinera det med en Nanokontrol så har du en portabel ministudio.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera