>Pioneers nya CDJ (2000 & 900)

>

Så då var de släppta. Pioneers nya flagskepp inom CDJ-serien. Pioneer lanserade två nya modeller: CDJ-2000 och CDJ-900.


CDJ-2000

CDJ-2000 kommer med en 6 tums färgdisplay där du kan få upp all information angående låtar som spelas, playlists, innehåll på de olika enheterna mm.

CDJ-2000 kan spela upp från USB, SD-minneskort och självklart CD men även DVD-skivor.

En uppdaterad loopfunktion finns även med. CDJ-2000 analyserar låten och lägger loop in och ut i takt med musiken.

Även MIDI är implementerat på denna spelare.

En annan smart funktion är att du kan länka ihop cd-spelare med varandra och få tillgång till den media du har i spelare 1 även i spelare 2.

Needle search är riktigt smidigt då du kan hoppa till en specifik punkt i låten genom att trycka på en touchbar precis under wavedisplayen.


CDJ-900

CDJ-900 innehåller mycket av det storebror CDJ-2000 har. Needle search finns inte och det sitter en monokrom display i CDJ-900. Dock finns här även Slip mode.

Slip mode är en ny funktion där låten fortsätter i bakgrunden när man loopar eller scratchar. När man sedan släpper loopen fortsätter låten där den skulle ha varit.

Allt som allt verkar Pioneer tagit tillvara på det som populära DVS-system erbjuder idag men med skillnaden att du inte behöver ta med dig en laptop. MIDI-biten är jag mer intresserad av då det ser ut som att man kan skicka MIDI-signaler från en knapp utan att behöva ställa in hela spelaren i MIDI mode. Alltså cue kan fungera att trigga en sampling men samtidigt behålla sin ursprungliga funktion. Det bidrar till att jag kan styra Serato via tidskodskivorna samtidigt som jag mappar alla andra knappar till funktionerna i Serato. Iofs blir Serato mer och mer onödigt då denna spelare har de flesta funktioner som även finns där. Antar att det dock är lättare att navigera med ett fullstort tangentbord. Samt möjligheten att ta med Serato då dessa spelare inte kommer att finnas på alla klubbar.

Antar att jag kommer komma med mer info allteftersom dessa spelare testas och mer info kommer ut.

Mer info ang dessa spelare finns här!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera