Jag har växt upp…

Jag spelade skivor i lördags. Allt fungerade prima. Jag kom hem, somnade och stiger upp morgonen efter. Morgonkaffe och en snabb koll på favoritsidorna. Laptop död… Min gamle trotjänare hade gått i graven. Eftersom datortillverkaren Zepto har gått i konkurs fanns det små chanser att få den lagad till en rimlig slant. Otur att den inte fungerar längre, tur att detta inte hände dagen innan på spelningen.

Trodde att det var nätsladden, men icke. Efter ett antal tester konstaterades att felet ligger inuti datorn. Nu börjar tankarna flyga… Hårddisken? All musik?

Efter att ha plockat ut hårddisken och stoppat in det i ett kabinett visar det sig att den är oskadd. Skönt! Nu var jag tvungen att köpa en ny dator till nu på fredag. Efter en stunds betänketid växte jag upp och köpte en MacBook.

Jag har alltid haft PC som min speldator och den jag hade var mer kraftfull än den nyinköpta MacBooken. Till min förvåning verkar det som Serato och Mac har ingått någon form av äktenskap då det flöt på betydligt bättre än på min fd. PC. Nu kan jag ha latencyn på 0 istället för 4 millisek. som förut. Detta kan tyckas som ingenting men faktum är att det gör grym skillnad i känslan vid scratchande.

Jag är nöjd!

(Är det någon med en Zeptodator som är i behov av reservdelar, hör av er! Dock är wlan kortet redan bortlovat)

Det här inlägget postades i Musik, Prylar, Spelningar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera