iPhone

Jaha då har man hoppat på tåget och fått en iPhone. Jag gillar starkt Android och dess system men jag vet sen tidigare att iPhones system är minst lika bra.

Tiden får utvisa vilket jag tycker är bättre men rent generellt känns det som att iOS är mer ”lättanvänt”. Saker och ting behöver inte den där extra knapptryckningen. Alla appar verkar komma först till iOS och sedan till Android (med undantag för ett fåtal, ex. Handelsbankens app) Samtidigt finns det brister i ett sådant låst system som det faktiskt är. Man kan inte ha widgets på de olika startskärmarna och utvecklingen av apparna är hårt kontrollerat av Apple. En annan sak är att ljudet från musikspelaren i iPhone är under all kritik… Det finns en EQ men enbart förinställda inställningar som snarare gör det dåliga ljudet ännu sämre… Trist.

Android är ett betydligt öppnare system. Man har möjlighet att ha kontroll över telefonen på ett mer komplett plan samtidigt som man kan göra den i princip helt till sin egen om man vill det. Android kan tyckas lite mer ”svåranvänt” enligt mitt tycke. Det som Androidsystemet har som ett trumfkort är att det finns en hel drös utvecklare där ute som har en otrolig sammanhållning på diverse forum. Eftersom det är enklare att få sina applikationer godkända i programbutiken behöver man oftast bara fråga någon på ett forum om de skulle kunna utveckla en app till just ditt ändamål och en vecka senare finns den att ladda ner. Oftast gratis. Smidigare kan det inte bli.

Tiden får utvisa vilket system jag kommer att fortsätta med. Kanske behåller båda…

Det här inlägget postades i Prylar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera